Published: 9/4/2024 7:22:31 AM

Vibrosense Dynamics: Rapportkommentar Q4’23/24 - Kalqyl

VibroSense redovisade en nettoomsättning om 0,55 MSEK (0,49) i kvartalet, vilket var en ökning med 11,2 procent y-o-y. EBIT uppgick till –2,17 MSEK (-2,09), vilket innebar en ökad förlust i jämförelse med samma kvartal föregående år. Fritt kassaflöde uppgick till -2,17 MSEK och kassan vid kvartalets utgång uppgick till 13,10 MSEK.


Försening i Kina

I juli meddelade VibroSense att det sista och avslutande steget för att erhålla ett regulatoriskt godkännande av VibroSense Meter® II i Kina fördröjdes ytterligare cirka fyra månader. Bolagets kinesiska distributör UMCARE beräknar nu att det regulatoriska godkännandet kommer att erhållas i slutet av april 2025, jämfört med den tidigare prognosen om december 2024. VibroSense har en bindande order om 3,8 MEURO med sin distributör UMCARE, som också planerar att inleda försäljningen direkt efter att godkännandet erhållits.


Utförd nyemission

VibroSense genomförde i kvartalet en nyemission och tillfördes därmed cirka 10,0 MSEK efter emissionskostnader. Nettolikviden ska användas till att bland annat öka satsningarna på försäljning och marknadsföring av VibroSense Meter® II på befintliga marknader inom områdena Diabetes, Onkologi och HAVS. Utöver detta planerar bolaget att öka antalet aktiviteter för att nå ut till nya länder och marknader, vilket ska accelerera försäljningen. VibroSense har redan påbörjat en utvärdering av ytterligare två till tre nya marknader för lansering av VibroSense Meter® II. Bolaget kommer att fokusera på utländska samarbetspartners för att marknadsföra produkten VibroSense Meter® II internationellt, där en viktig faktor blir att hitta en eller flera partners för distribution och försäljning.


Outlook

Under kvartalet har VibroSense stärkt sin finansiella ställning för att kunna exekvera på sin strategi för att öka försäljningen framgent. Den viktigaste faktorn i närtid blir att erhålla det regulatoriska godkännandet i Kina och inleda försäljning tillsammans med UMCARE på den kinesiska marknaden. I vårt huvudscenario räknar vi med att försäljning inleds i Kina under H2’25, alltså i inledning av VibroSense brutna räkenskapsår 2025/26. Uppfylls våra estimat ser vi en uppsida om 140,3 procent på 2026/27E efter det att vi tagit hänsyn till utnyttjande av utestående teckningsoptioner.


Link to the analysis

Read more about VibroSense Dynamics AB