Published: 9/3/2024 10:34:52 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about SyntheticMR AB: Analysguiden nästan halverar motiverade värdet för Synthetic MR - ser bolaget återgå till tillväxt 2025

Analysguiden sänker det motiverade värdet för medicinteknikbolaget Synthetic MR till 20 kronor, från 37,50 kronor, enligt en färsk uppdragsanalys.

Revideringen hänvisas dels till förskjutna intäkter, samt dels på grund av en riskpremie tills dess att den nya organisationen i USA levererar tillväxt.

Tillväxten för bolaget väntas dock inte vänta länge på sig, utan den bedöms vara tillbaka redan nästa år. Positivt är "att övriga områden fortsätter växa enligt plan vilket visar på att de problem bolaget blivit tvungna att hantera inte har med bolagets produkt att göra. Grundtesen kvarstår därmed att vi ser att Synthetic MR fortsätter sin tillväxtresa under 2025 och framåt", skriver Analysguiden.

Synthetic MR:s försäljning blev nästan halverad i andra kvartalet vilket beror på organisationsproblem i det amerikanska dotterbolaget, ett problem som är nu åtgärdat enligt bolaget genom en ny chef och två nya säljare.

"Dessa påbörjade sina anställningar i slutet av andra kvartalet. Vi kan inte förvänta oss full effektivitet direkt vilket innebär att kommande kvartal även de kommer påverkas negativt jämfört med bolagets guidade prognos. Vi justerar ned vår helårsprognos från 116 miljoner kronor till 75 miljoner kronor som en konsekvens av det inträffade", skriver Analysguiden.

2025 väntas försäljningstillväxten bli 100 miljoner kronor, en nedrevidering från 151 miljoner kronor.

Read more about SyntheticMR AB