Press release from Companies

Published: 2024-10-17 10:10:00

PolarCool AB: PolarCool tar hem ytterligare avtal i British Elite Ice Hockey League

Medicinteknikföretaget PolarCool AB (publ.) har tecknat avtal i British Elite Ice Hockey League (EIHL) med Sheffield Steelers. Ishockeylubben blir den andra i ligan att använda PolarCap® System för akut behandling av hjärnskakningar.

Bolaget har sedan tidigare ett avtal med Cardiff Devils, som var först ut i ligan att inkludera PolarCap® System i sina rutiner för akut behandling av hjärnskakningar. PolarCool har sedan dess intensifierat dialogerna med övriga klubbar i ligan. Den brittiska högstaligan består sammanlagt av tio lag och från Skottland, Wales och England.

PolarCools vd Erik Andersson kommenterar:

-Vi är glada att ytterligare ett lag i EIHL väljer att teckna avtal för användning av PolarCap® System. Avtalen med Cardiff Devils och Sheffield Steelers bekräftar intresset för vår produkt på den brittiska marknaden, och vi ser framför oss att fler klubbar kommer följa efter. Varje nytt avtal är ett viktigt steg mot att öka vår närvaro i Europa samt för vårt mål att förbättra spelarsäkerheten för dagens idrottare.

PolarCool har idag en stark kundbas inom europeisk professionell ishockey, med användande lag i toppligor i Sverige, Tyskland, Schweiz, Finland, Danmark och Österrike. Avtalet med Sheffield Steelers markerar ytterligare ett framsteg på den brittiska marknaden, även om de ekonomiska effekterna av enskilda avtal är begränsade.

r mer information

Erik Andersson –  VD PolarCool AB (publ.)                                     
+46 - 738 60 57 00                                                                             
E-mail: erik.andersson@polarcool.se

Om PolarCool AB (publ.)

PolarCool AB (publ.) är ett medicinteknikföretag som utvecklar, marknadsför och säljer produkter inom idrottsmedicin. Bolaget fokuserar på behandling av hjärnskakning och upprepade huvudsmällar. PolarCool AB (publ.) har sitt säte i Lund. Aktien är noterad på Spotlight Stock Market. 

Läs mer hos Cision
Read more about PolarCool AB