Press release from Companies

Published: 2024-09-19 14:00:00

Smoltek Nanotech Holding AB: Smoltek får rätt till reducerade arbetsgivaravgifter inom FoU efter omprövning

Smoltek Nanotech Holding AB (publ) ("Smoltek" eller "Bolaget") meddelar att Skatteverket har omprövat och godkänt bolagets begäran om rätt till avdrag för arbetsgivaravgifter enligt reglerna för forskning och utveckling (FoU). I och med beslutet kommer Smoltek att erhålla en återbetalning på totalt 1 507 516 kronor. 

Smoltek begärde omprövning av Skatteverkets beslut från november 2023, där rätten till FoU-avdrag nekats.  Bolaget hade i sina arbetsgivardeklarationer gjort avdrag för arbetsgivaravgifter relaterade till anställda som arbetar med uppgifter som fyller kraven för forskning och utveckling.

- Smoltek är i grunden ett forskningsbolag som skapar ny kunskap kring materialsammansättningar för applikationer och produkter baserat på avancerad kolnanoteknik. Vårt mål är att bidra till bättre presterande produkter som gör kommunikation snabbare och energiproduktion mer hållbar. Så, vi är såklart väldigt nöjda över detta omprövade beslut, som erkänner vårt berättigande till dessa väl motiverade avdrag för våra forskare, säger Håkan Persson, vd för Smoltek.

För ytterligare information
Håkan Persson, vd och koncernchef Smoltek Nanotech Holding AB
E-post: hakan.persson@smoltek.com  
Telefon: 0
31 701 03 05
Webbplats: www.smoltek.com/investors/sv   

Smoltek utvecklar nya produkter med disruptiv prestanda, baserat på nanoteknologi, som löser avancerade materialtekniska problem inom flera industrisektorer och är idag verksamt inom två affärsområden: halvledare och vätgas. Bolaget skyddar sin unika kolnanoteknik genom en omfattande patentportfölj bestående av drygt 110 sökta patent, varav 91 idag är beviljade. Smolteks aktie är noterad på Spotlight Stock Market under kortnamn SMOL. Smoltek är ett utvecklingsbolag och framåtblickande uttalanden avseende tid till marknad, produktionsvolym och prisnivåer ska tolkas som prognoser och ej utfästelser.

Läs mer hos Cision
Read more about Smoltek Nanotech Holding AB